Workshop

Workshop kaasmaken.

De gesneden wrongel.

Sinds enkele jaren stel ik mijn eigen expertise ter beschikking aan mensen die zelf kaas willen gaan maken.

Een kleine groep deelnemers (5 a 6 personen) maakt onder mijn leiding en op mijn locatie zelf kaas en verkrijgt daarmee voldoende vaardigheid om thuis zelfstandig aan het werk te gaan.
In mijn geval is het een workshop geitenkaas maken, maar zoals gezegd kun je daarmee alle kanten op.

Programma workshop geitenkaas maken:

De workshops zijn meestal op zaterdagen en worden opgestart zodra er voldoende liefhebbers zijn.
Rond 10.00 uur wordt gestart met een korte kennismaking onder het genot van een kop koffie of thee
Als iedereen gearriveerd is wordt de melk op temperatuur gebracht en begint het daadwerkelijke kaasproces.
Tijdens de wachtmomenten wordt het biochemische proces toegelicht en worden alle vragen beantwoord die al doende ontstaan.

De wrongel in de kaasvorm.

Ook tijdens zo’n  wachtmoment kijken we even in de stal bij de levenciers van de grondstof, de melk

Rond het middaguur maken we tijd voor een uitgebreide lunch met daarin vooral aandacht voor zelfgemaakte geitenmelkproducten.
Rond ongeveer 15.00 uur zijn we klaar en hebt u genoeg kennis verworven om eventueel thuis zelf aan het kaasmaken te gaan.
Als u die ambitie niet hebt hebt u in elk geval uitgebreid gezien en meegemaakt  hoe het produkt “kaas” , waarmee Nederland zo waak wordt geassocieerd, tot stand komt.
De kosten van deelname aan een workshop zijn 45,- euro en uiteraard is dat inclusief “de catering” en receptuur om zelf mee aan de slag te gaan.



Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: